Winkelen in Londen: The Complete Guide

Posted on

 Winkelen in Londen: The Complete Guide

Als één van ‘s werelds modesteden, Londen is vol met stijl voor alle prijsklassen en categorieën. Aan de ene kant van het spectrum, Londen heeft een sterke traditie van de klassieke kleermakers en high-end ateliers, die nog steeds kan worden ervaren, samen met up-and-coming indie labels vol jeugdige geest. En het is niet allemaal kleine winkels: Zowat elke grote luxe, mid-range, en korting consumentenmerk (waaronder mode, thuis, en elektronica) hebben een voorpost-zo niet een flagship store-here. Wat je ook bent op jacht naar, is de kans groot dat u het kunt kopen in Londen.

Oxford straat

Oxford Street is Londen’s meest bekende, en vaak de drukste, winkelen drag, met enorme flagship stores voor de Britse en internationale modeketens zoals UNIQLO, Next, Adidas, H & M, Primark en Zara. In aanvulling op de grote en indrukwekkende winkels door zowat alle grote mode, huis, schoonheid, en tech label, Oxford Street is de thuisbasis van een aantal belangrijke warenhuizen, waaronder John Lewis, Debenhams en Marks and Spencer flagship store. U kunt ook de beroemde en historische warenhuis Selfridges, die een heel blok in beslag neemt.

Regent Street

Ruimend off Oxford Street, dan heb je een ander shoppingparadijs op vinden Regent Street . Verwacht meer grote merken op het grote, buigen Regent Street, maar in het algemeen Regent Street winkels hebben de neiging om iets meer luxe te zijn. (Bijvoorbeeld, Regent Street is de thuisbasis van Burberry, Barbour, Calvin Klein, Coach, Mulberry en Apple.) U kunt ook Liberty London , een luxe warenhuis gehuisvest in een charmant Tudor revival gebouw; de hoofdingang is off Regent Street en op Great Marlborough Street. Naast de verkoop van dames-, heren- en kindermode, is Liberty ook bekend om zijn luxueuze collectie van cosmetica en parfums.

Bond Street

Tevens bevindt zich voorbij Oxford Street, vindt u het welvarende vinden Bond Street verkeersader, die is onderverdeeld in New Bond Street (het noordelijke deel van de straat) en Old Bond Street (het zuidelijke deel van de straat). Beschouwd Londen de belangrijkste winkelstraat, Bond Street winkels huis onbetaalbaar juweliers, haute couture labels, one-off ateliers en kunstvoorwerpen dealers. Hier vindt u Tiffany en Co, Fendi, Fabergé, en Hermès, evenals Fenwick, een high-end Britse warenhuis, en de beroemde veilinghuis Sotheby’s te vinden. Er zijn ook verschillende arcades ervandoor Bond Street, zoals The Royal Arcade en The Burlington Arcade , die smalle overdekte gangen omzoomd met meer exclusieve winkels zijn.

Carnaby Street

Gelegen in het hart van het Londense West End (in de buurt van Oxford Street), Carnaby Street is een verscholen-away, mooie straat vol met een mix van grote namen (zoals Levi’s en The North Face) en onafhankelijke winkels (zoals maatkleermaker Mark Powell en indie modelabel The Ragged Priest). Er is ook een goede verzameling van restaurants en bars. Ook beschouwd als onderdeel van Carnaby Street is Kingly Court, een drie-level outdoor food hub, en de charmante Newburgh wijk, die veel van de onafhankelijke boetiekjes vitrines.

Stratford

Oproep aan alle mallrats: Stratford, in het noordoosten van Londen, werd vernieuwd voor de 2012 Olympische Spelen en is nu de thuisbasis van de uitgestrekte mega-mall, Westfield Stratford City . Het is een van de grootste stedelijke winkelcentra in heel Europa, en heeft ongeveer 280 winkels en 70 restaurants. Er zijn tal van grote namen hier, zoals de Disney Store, Gap, en Ikea. De meeste merken vallen in de mid-level prijsklasse. Westfield biedt ook personal shopping ervaringen en er zijn maar weinig hotels in het Westfield Stratford complex ook, met inbegrip van Holiday Inn, Premier Inn, en Staybridge Suites.

Covent Garden

Verpakt met opwinding – en grote aantallen toeristen – Covent Garden is een schilderachtig winkelgebied in het hart van Londen. Winkels zijn hier een goede mix van grote luxe labels als Tom Ford en Diptyque en kleine juweeltjes zoals Petersham Nurseries en Benjamin Pollock’s Toy Shop. Het mooie, groen-en-glas overdekte Covent Garden’s Apple Market huizen bekende merken langs kleine kraampjes met handgemaakte items zoals koekjes en zeep. Ook niet te missen Neal’s Yard, een verscholen-away, felgekleurde kleine binnenplaats in Covent Garden gevuld met cult favorieten als de Neal’s Yard Remedies Store en Neal’s Yard Dairy.

Kings road

King’s Road is een trendy stuk van winkels die zich uitstrekt door Fulham en Chelsea. U zult kleinere winkels dan die op Oxford Street en dergelijke te vinden. De meeste winkels op deze weg worden beschouwd als stijlvol en smart (zoals Reiss en Jigsaw). Deze straat was ooit de thuisbasis van vele jonge mode labels en werd geassocieerd met de punk scene. U kunt nog een bezoek aan de oorspronkelijke Vivienne Westwood boutique, Worlds End, op 430 King’s Road. Er zijn ook tal van bruisend eetgelegenheden in deze straat.

Knightsbridge

Knightsbridge is een van de duurste wijken van Londen op het heeft de winkels aan te passen, inclusief meest beroemde warenhuis Londense Harrods. Hier vindt u alleen de meest exclusieve winkels vaak tooting internationale uitstraling, zoals Gucci, Lulu Guinness, en Christian Louboutin vinden. Misschien wel een van de meest erkende winkel in de wereld, Harrods is altijd overvol, en je kunt alles van mode tot voedsel in vinden. Harvey Nichols is een andere iconische warenhuis met cult-status en een high-fashion stamboom.

Savile Row

Voor de traditionele maat mannen pakken, moet men het hoofd aan Savile Row in de welvarende Mayfair. Tailors zijn zwoegend op Savile Road sinds het einde van de 18e eeuw en u kunt nog steeds vinden veel van dezelfde winkels er vandaag de dag, zoals Henry Poole, die werd gecrediteerd met het bedenken van de smoking. De term “op maat” wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​op Savile Row, maar vandaag de dag, kunt u een aantal ready-to-wear pak winkels te vinden.

Jermyn Street

De aristocratische en kleermakers Jermyn Street is ook bekend om zijn winkels leuren high-end herenkleding en accessoires. De thuisbasis van enkele van Londen’s meest prestigieuze kleermakers, overhemd makers en schoenmakers, hier vindt u prachtige en historische winkels zoals Turnbull & Asser herenkleding en Crockett & Jones schoenen te vinden. Ook op Jermyn Street, is er een ingang naar het gewoon majestueuze Fortnum & Mason warenhuis, dat dateert uit 1707 en is nog steeds vol met de meest fantastische en elegante lekkernijen en heerlijke wijnen.