Winter in Parijs: Weer, wat in te pakken, en wat te zien

Posted on

 Winter in Parijs: Weer, wat in te pakken, en wat te zien

De wintermaanden in Parijs hebben een slechte reputatie voor het zijn somber, donker, voortdurend regen en lage-energie voor evenementen, maar met een vrolijke vakantie festiviteiten het nemen van de stad door de storm voor een groot deel van het seizoen, Parijs steekt letterlijk meer dan bij een andere tijd van het jaar. Wat meer is, als u genieten van indoor-activiteiten, zoals het bezoeken van musea en kathedralen of een paar uurtjes lezen rustig in een traditionele Parijse café bij het zogen van een goed café crème of chocolat chaud , of misschien schaatsen in de open lucht, een winter verblijf in Paris kan in feite, zijn ideaal voor jou.

Weer Parijs in de winter

Parijs en de meeste van Frankrijk hebben wat wordt beschouwd als een gematigd klimaat, die wordt beïnvloed door warme en koude luchtstromen komende uit de Atlantische Oceaan. De temperaturen blijven koud gedurende het grootste deel van de winter, maar zelden onder het vriespunt; gemiddelde highs blijven rond 46 graden Fahrenheit en de gemiddelde dieptepunten blijven rond 36-37 graden Fahrenheit van december tot en met februari, met lichte variaties op bewolkte of zonnige dagen. Regenval blijft ook consistent het hele jaar door, maar de winter ziet vaker regen en zomer ziet iets totaal accumulatie. Van december tot en met februari, kun je verwachten dat ongeveer 10 tot 11 dagen van regen in totaal twee tot twee en een halve inch van de accumulatie per maand.

De gemiddelde temperatuur en regenachtige dagen per maand:

 • December: high van 46 F, dieptepunt van 37 F, 11 dagen van de regenval
 • Januari: van 45 F, dieptepunt van 36 F, 10 dagen na regenval
 • Februari:  high van 46 F, dieptepunt van 36 V, 9 dagen van regenval

Wat te Pack

Sinds winters in Parijs zijn traditioneel koud en nat, maar kan een paar dagen aangenaam, zelfs warm, weer hebben, wil je er zeker van te veel lagen kleding evenals waterdichte schoenen en bovenkleding te pakken. Hoewel de winter meestal niet zien vorst, temperaturen in de bovenste jaren ’40 betekenen dat je nodig hebt om een ​​zware winterjas in aanvulling op een aantal lange broeken en shirts te brengen.

Een paraplu, regenjas en regenlaarzen worden ook aanbevolen, vooral als je de vele outdoor attracties en bestemmingen in de stad te verkennen.

Winter Evenementen in Parijs

Ondanks de schijn, er is genoeg te doen tijdens uw winter naar de elegante hoofdstad, en veel van deze activiteiten zullen binnen, maar op voorwaarde dat u de juiste manier in te pakken en ons boeltje, en het is niet te nat uit, een winterse wandeling door een prachtige Parijse park of ‘s avonds een wandeling door de briljant verlichte straten kunnen betoverende en rustig. Of je nu alleen op reis, als een paar, of met de hele familie, opvallend voor een goede balans tussen binnen en buiten activiteiten zullen ervoor zorgen dat uw winter verblijf in de Franse hoofdstad is avontuurlijk en opwarming in hetzelfde recht.

 • Winter vakantie verlichting en decoraties: Elk jaar wordt de stad verlicht met vrolijke vakantie versieringen en verlichting in een aantal districten in de hoofdstad, en warenhuis ramen zijn een speciale traktatie voor het hele gezin.
 • Het vieren Kerstmis in Parijs:  Er is genoeg te zien en te doen aan de geest van het vakantieseizoen springlevend tijdens uw verblijf te houden.
 • Traditionele Franse Kerstmarkten: Elk jaar, Elzasser-stijl houten lodges pop-up op verschillende locaties in de stad. Sip glühwein; blader kraampjes traditionele gerechten, ambachten en speelgoed; en u een aantal authentieke vakantie cadeaus voor vrienden en familie.
 • Tour Monumenten en kathedralen: Ongeacht uw spirituele overtuigingen, het einde van het jaar is een tijd van rust en bezinning-en deze ontzagwekkende plaatsen kunnen bieden beide.
 • Vier het Nieuwjaar in Parijs: Van vuurwerk tot champagne en parades op de Champs-Elysées, is er een goede reden waarom zo veel mensen kiezen voor Parijs in een gloednieuw jaar te brengen. Zoek uit of het de perfecte einde van het jaar bestemming voor u zou kunnen zijn.
 • Valentijnsdag in Parijs: Kom februari Parijs is over het algemeen koud en rustig, maar kan nog steeds bieden een subtiel romantische decor voor koppels op deze speciale gelegenheid.
 • Chinees Nieuwjaar Vieringen: In januari en februari van elk jaar, feestelijk, kleurrijke evenementen voor het Chinese Nieuwjaar te nemen diverse wijken door de storm in de Franse hoofdstad. Leer hoe u het best genieten van deze interessante culturele traditie, het bijwonen van parades tot bemonstering een aantal uitstekende lokale Chinese keuken.

Winter Reistips

 • Winter festiviteiten en decoraties brengen een surrealistische magie om de stad, waardoor voor met name pittoreske avondjes uit met het hele gezin. Ze kunnen ook dienen als een romantisch decor voor koppels nemen van een end-of-jaar break samen, ook.
 • Winter is het laagseizoen voor het toerisme in Parijs, wat betekent dat je meer van de stad hebben voor jezelf en zal waarschijnlijk niet moeten concurreren met hordes toeristen voor de toegang tot tentoonstellingen, monumenten, of bij het maken van reserveringen voor restaurants. Air en trein tarieven zijn ook lager dan in het hoogseizoen.
 • De koude, vaak regenachtige omstandigheden en korte dagen kan weliswaar een beetje ontmoedigend. Kan je jezelf besteden meer tijd binnenshuis dan je liever tijdens het reizen.
 • Bepaalde bezienswaardigheden en monumenten zijn gesloten tijdens het laagseizoen. Zorg ervoor dat u openingsdata en de jaarlijkse afsluitingen vooruit controleren van de tijd om teleurstelling te voorkomen. Echter, dit wordt vaak overdreven: in werkelijkheid is de zomer heeft de neiging om het tijdstip waarop je de meeste bedrijven in de buurt, zoals Parijzenaars af te gaan op vakantie.