Skip to main content

Wymagania wizowe w Tajlandii

Paszport powinien być wszystko, czego potrzebujesz dla większości krótkich wizyt


Z tropikalnych plaż Phuket starożytnych świątyń i wyrafinowania Bangkok, Tajlandia emanuje urok jak kilku innych azjatyckich odbiorców. Jeśli podróż do tego azjatyckim raju jest w przyszłości, można się zastanawiać, na temat wymagań prawnych wjazdu do kraju i jak długo można zatrzymać.

Prawdopodobnie nie potrzebują wizy, aby odwiedzić Tajlandię na wakacje, ale wiem, wymagania, aby upewnić się można wprowadzić kraj bez żadnych problemów i swojej długości pobytu pokryta jest bez konieczności posiadania wizy. To zawsze dobry pomysł, aby sprawdzić wymagania z  Ambasada Królestwa Tajlandii  w Waszyngtonie przed wyjazdem, ponieważ przepisy mogą się zmienić bez uprzedzenia i plany mogą ulec zmianie po przybyciu do Tajlandii.

Visa-Zwolnione Travel

Jeśli podróżujesz do Tajlandii i jest obywatelem USA z paszportem USA i bilet powrotny lotniczej lub jednego spośród Tajlandii do innego kraju, nie muszą ubiegać się o wizę, o ile nie planujesz pobyt w kraju przez ponad 30 dni, a nie weszły kraju jako turysta na więcej niż 90 dni w ciągu ostatnich sześciu miesięcy.

Będziesz być udzielone zezwolenie na wjazd 30-dniową po przyjeździe na lotnisku lub przejście graniczne. Można przedłużyć swój pobyt aż o 30 dni, jeśli stosuje się do niej w Thai Immigration Bureau siedzibą w Bangkoku. Będziesz musiał zapłacić niewielką opłatę za ten przywilej (1900 Baht lub $ 59.64, a od lutego 2018). The Royal Thai Ambasada zaleca, aby te gospodarstwa dyplomatyczny lub paszport amerykański urzędnik uzyskać wizy przed przystąpieniem do wprowadzenia Tajlandię, ponieważ mogą one być odmówiono wjazdu.

Oprócz paszportu i biletu lotniczego zwrot, musisz mieć gotówki w punkcie wejścia, aby pokazać że masz wystarczająco dużo pieniędzy, aby podróżować po Tajlandii. Musisz 10,000 bahtów (~ $ 314) na osobę lub 20.000 bahtów (~ $ 628) dla rodziny. Jest to szczególnie ważne, aby pamiętać, że wiele osób nie nosić dużo gotówki podczas podróży, ponieważ planowane jest używanie kart kredytowych na wydatki.

Jeśli nie jesteś obywatelem USA, sprawdzić na stronie internetowej Ambasada Królestwa Tajlandii, aby zobaczyć, czy trzeba ubiegać się o wizę wcześniej. Tajlandia udziela 15-, 30- i 90-dniowe zezwoleń i wiz wjazdowych w dniu przyjazdu do obywateli wielu innych krajach.

Podróżować z wizą

Jeśli planujesz dłuższy urlop w Tajlandii można ubiegać się o wizę turystyczną do 60 dni wcześniej w Ambasadzie Królestwa Tajlandii, Departament Stanu USA radzi. Jeśli zdecydujesz, że chcesz zostać dłużej, można zastosować przy Biura Imigracyjnego w Bangkoku o przedłużenie 30-dniowego. Jak z rozszerzeniem na wizowego zwolnieni podróży, będzie to kosztować około 1900 Baht.

Przekroczenia dozwolonego limitu czasu

Tajowie są zadowoleni, że mamy odwiedzić, ale warto pomyśleć dwa razy o przekroczenia dozwolonego swoje powitanie. Departament Stanu ostrzega przed konsekwencjami, jeśli pobyt dłuższy niż termin, określony przez poświadczeń wjazdowych.

Jeśli przekroczenia dozwolonego limitu czasu wizy lub paszportu, musisz zmierzyć się 500 bahtów (~ $ 15.70) Dzieła na codzień jesteś ponad limit, i trzeba ją zapłacić, zanim będziesz mógł opuścić kraj. Ty również uważane za nielegalny imigrant i może zostać aresztowany i wtrącony do więzienia, jeśli z jakiegoś powodu jesteś złapany w kraju z wygasłym wizy lub zezwolenia na wejście z paszportem. Departament Stanu mówi Thais przeprowadzili wymiata obszarów podróżujący niskobudżetowe generalnie częste, aresztowano ich i trzymał je w więzieniu, dopóki nie może zapłacić grzywny naliczone i kupić bilet z kraju, jeśli nie masz.

Więc jeśli nie może opuścić kraj przed jesteś ma, planować i przedłużyć swój pobyt zgodnie z zasadami. Jest to warte wysiłku i środków pieniężnych. Konkluzja: „Jest wysoce wskazane, aby uniknąć przedłużenia pobytu” Departament Stanu mówi.

W punkcie wejścia

Upewnij się, że wypełnienie karty przyjazdu i wyjazdu, zanim pojawi się na linii imigracyjnej, aby przejść przez kontrolę celną. Można być odesłane do końca linii, jeśli się do biurka bez formy wypełnione.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *