Skip to main content

Yi Peng Празник на фенерите в Чианг Май, Тайланд

Освобождаване добре пожелания в нощното небе

Yi Peng Празник на фенерите в Чианг Май, Тайланд
Това е справедливо да се каже, че почти всеки има нещо, което той или тя трябва да пусна. Много от нас да го бутилира вътре, където той може да направи големи щети на нашата психика, ерозира душата ни отвътре навън.

С течение на векове, будистите в това, което преди това е било Северното Thai царство Lanna измислих начин за хората, както към чест на Буда и да освободи всички страхове, негативни чувства и страданието, които се намират в тях.
Чрез или пали хартия фенер или свещ на плаващ сал нарича Krathong, народът на Тайланд да изоставят всичко, което е било тях претегляне духовно по пълнолуние, че попада в 12 -ти месец на тайландски календар.

Въпреки че всяка будистката страна в Югоизточна Азия празнува този радостен празник в някои капацитет, най-визуално зрелищен спазването на този свещен ден се провежда в града от неговия произход, Чианг Май.

Макар да е посочена като Лой Кратонг през останалата част от Тайланд (от време на време ще чуете това име в Чианг Май, както и), в северната част на страната, тя е посочена като Yi Peng, и тя е белязана от масово освобождаване на фенери от семейства, приятелите си, както и много туристи, които искат да се присъединят към веселбата.

Историята зад Yi Peng

Традициите, от която Yi Peng / Лой Кратонг е получена идват от Brahmanic произход в религията на индуизма, будисти в Тайланд, по настояване на крал Рама IV, кооптираните използването на светлини и фенери от тази вяра, като начин за почитане Господ Буда, както и начин за хората да се освободи от страданието, че те са били държи в себе си спрямо предходната година.

Докато представителите на централните и южните части на страната са приели само тази практика през последните 150 години, тези, които пребивават в царството на Lanna (Северна Тайланд)   вече са били повдигателни ориз хартиени фенери за подобна цел, тъй като 13 -ти век, вземане на Chiang Mai идеалното място да изпитат това световно известния тайландски празник.

Yi Peng в днешния модерен възраст

Днес, Yi Peng е мечтата на всеки фотограф се сбъдне, тъй като възможностите за убийци снимки са многобройни в хода на този фестивал. Около ров, който обгражда Чианг Май, сложно конструирана фенери с формата на дракони, лотоси, както и други проекти могат да бъдат намерени в храма основания и на всяко от портите, които позволяват достъп до Стария град.

Фойерверки осветяват небето все по-интензивно като кулминацията на Yi Peng подходи, както и най-голямото събитие за любители досега е масово освобождаване на фенери, която се провежда в Mae Jo университет. Хиляди фенери изпълват небето всички наведнъж, което е събитие, толкова силна, по мащабите си, че ръководителите на полети понякога ограничават достъпа до въздушното пространство около Чианг Май по време на това събитие.

Участие в събитието

Yi Peng в Чианг Май се пада на пълнолуние в рамките на 12 -ия месец от календара тайландски, което обикновено означава събитието се провежда между края на октомври и ноември. обикновено около пълнолуние, въпреки че датата обикновено се освобождава само един месец или така преди, така гъвкави планове за пътуване, са от съществено значение за тези, които планират да присъстват.

Фенер за пресата, които преглеждат хартиени скулптури около рова и в храмовете, както и други събития, свързани с този празник се проведе през седмицата, довели до големия ден, така че не се притеснявайте за добре всичко в рамките на процеса на няколко дни.

Yi Peng е празник на размисъл за много тайландци, така че имайте това предвид, когато присъства празници, като не проникващия алкохолни напитки в излишък. За да се освободи своя собствен фенер в организирана събитието в Mae Jo университет, закупуване на един от продавачите вътре на събитието – не от тези, които продават фенери отвън, тъй като те не са разрешени.

Използвайте един от факли мъждукащи да запали фенера и го оставете да се изгради топлина, преди да отпуснете. Това ще позволи на горещите газове за изграждане в рамките на фенера, което позволява тя да отлети в небето се чу и проблем.

Обърнете специално внимание на където предоставяте своя фенер, тъй като те имат гаден навик на заплитане в дървета и електропроводи.

Тези, които желаят да присъстват на пускането в масово Mae Jo университет ще трябва да вземете зелена songthaew от Warorot пазар в китайския квартал. Това превозно средство за обществен транспорт ще ви отведе на 16 км извън града, за да университетските площи, както и да ви струва само 20 бата, макар и много предприемчиви шофьори ще се опитат да ви цитирам много по-висока цена.