Yi Peng és Loi Krathong Fesztiválok Thaiföldön

Posted on

 Yi Peng és Loi Krathong Fesztiválok Thaiföldön
Talán az egyik leginkább vizuálisan hipnotizáló ünnepségek a világon, a Loi Krathong (is írta a Loy Krathong) fesztivál Thaiföld kedvelt a látogatók és a helyiek számára. Kétségtelen, Loi Krathong a legnépszerűbb fesztivál Thaiföld ősszel.

Több ezer kis, gyertyafényes úszók szabadulnak folyókon és a vízi utak felajánlásokat a folyó szellemeket. Chiang Mai és más Észak-Thaiföldön, a Loi Krathong fesztivál egybeesik a Lanna fesztivál néven Yi Peng, amely magában foglalja a beindítását ezer tűz meghajtású papírlámpásokat a levegőbe, a jó szerencse. Az ég megtelt égő csillagok, ami egy álomszerű világot, hogy úgy tűnik túl szürreális és gyönyörű, hogy igazi.

Állt a hídon Chiang Mai során Loi Krathong és Yi Peng feledhetetlenné mivel mind a Ping folyó és az ég úgy tűnik, hogy a tűz egy időben. Hozzátéve, hogy a szépség is örökös tűzijáték-mind szentesített és az illegális-, amelyek hozzájárulnak még a tűz és a ragyogó fények a beállítást!

Mintegy Krathongs

Krathongs kicsik, díszített úszók készült szárított kenyér vagy banán levelek kerülnek a folyón egy gyertyát áldozatul. A szándék az, hogy bizonyítani hála az Istennő víz, valamint bocsánatot kérni a szennyezés következtében az ünneplés. Előfordul, hogy egy érme kerül az úszó a jó szerencse, mint szerencsétlenséget úszik el.

Ha szeretné, hogy a saját felajánlás a folyó, krathongs különböző méretű és költség-ről utcai árusok vásárolni. Kerülje hozzájárul a környezeti kérdésekkel foglalkoztak, miután egy nagy fesztiválon csak vásárolnak krathongs készült biológiailag lebomló anyagokat. Kerülje azokat cheapies készült biológiailag nem lebomló hungarocell.

A Yi Peng Fesztivál

A Yi Peng fesztivál valójában egy külön ünnep ünnepelte a Lanna emberek Észak-Thaiföldön, azonban egybeesik Loi Krathong, és a két ünnepelt egyszerre. Színes lámpák díszítik házak és templomok, eközben szerzetesek, a helyiek és a turisták indít papírlámpásokat az égbe. A templomok nagy forgalmú lámpák pénzt és segíti az embereket induljanak.

Az ég lámpák, úgynevezett Khom loi,  készült vékony rizspapír és felhevítik a tüzelőanyag lemezt. Ha helyesen tette, a nagy lámpás repülni meglepően magas, gyakran megjelenő, mint tüzes csillagok egyszer elérik csúcs magasságot. Üzenetek, imák, és kívánsága szerencsét vannak írva a lámpák bevezetése előtt.

Indít saját lámpás egy része vesz részt a fesztiválon. A lámpákat lehet megvásárolni szinte mindenhol során Loi Krathong fesztivál; templomok eladni őket a turisták, mert így a termelő pénzt. Gyújtsd meg a tüzelőanyag-tekercs, majd tartsa a lámpát egyenletesen, amíg megtelik elég forró levegővel, hogy vegye le a saját. Ne erőltesse a lámpást, vagy döntse meg túlságosan; A vékony papír is tüzet könnyen.

Néhány lámpás jön egy sor petárdákat aljára ragasztott. A tűzijáték baj gyakrabban, mint nem, és dobja felrobbant gyanútlan tömegeket úgy néz ki az egész elindítása lámpák.

Mit várhat a Loi Krathong Thaiföldön

Chiang Mai válik rendkívül elfoglalt során Loi Krathong a turisták és Thais állományban talál egy helyen maradni, és részt vesznek az ünnepségen. Ne várják, hogy megtalálják semmilyen foglalkozik a szállodák, hacsak nem érkezik nagyon korán, vagy maradjon a szélén. Szállítás lesz zsúfolt, és számos út zárva az eseményre. Mint Songkran és más népszerű fesztiválok Thaiföldön, hogy dolgozzon a tömeget, épp most van, hogy bekerüljön a megfelelő gondolkodásmód, és élvezze a káosz.

Várják az ég, hogy tele van tűzzel, mivel mindkét izzó lámpák és pirotechnikai keverék. A lámpák magasra elég nézni, mint a csillagok, eközben a folyó alatti Nawarat híd tele lesz úszó krathongs és gyertyák. A beállítás egyaránt hátborzongató és romantikus, mint az emberek vidáman ünneplik a szokatlan hangulatot.

A zajos, színes felvonulás halad át az óváros téren, mielőtt az utat Tapae kapu, az egész árok, és a folyó felé.

Fiatal Thais bejutni az ünnepség égetés tűzijáték minden irányban; az állandó dübörgés és a káosz, mint bármely „biztonságos” tűzijáték akkor már valószínűleg tapasztalt a Nyugat. A rendőrség nagy mértékben repedt meg az illegális tűzijáték.

A sok kiegészítő utazó a városban, az éjszakai élet Chiang Mai legyen élénk.

Hol Ünnepeld Loi Krathong és Yi Peng

Bár ünnepségek néhány méretű sor egész Thaiföldön, sőt egyes részein Laosz és Mianmar, az epicentruma vitathatatlanul az északi főváros, Chiang Mai. Chiang Mai ad otthont a lakosság nagy Lanna emberek. Szerencsére egyre Chiang Mai és Chiang Rai (egy másik népszerű hely, hogy megünnepeljék) könnyebb, mint valaha.

Chiang Mai, a színpad épül meg a fő Tha Phae Kapu keleti oldalán, a régi város, ahol a megnyitón (thai esetén) kerül sor. A menet után áthalad város, ki a kapun, és le Tha Phae Road felé Chiang Mai Önkormányzat. A tömegben az emberek, akik közül sokan indít saját lámpás az égen, majd a következő a felvonulást.

Bár sok ünneplő kerül sor körül várárok, a legjobb hely, hogy a lebegő krathongs, tűzijáték, lámpák vannak Nawarat híd felett Ping folyó. Érje el a híd séta Tha Phae Kapu és folyamatos egyenesen a főúton 15 percig.

A fesztivál után, úgy menekült a békésebb város Pai, néhány órával északra. Egy másik nagy lehetőség, hogy fej Chiang Mai Koh Phangan; A sziget kell lecsillapítani a novemberi telihold party véget ért.

Időpontjai Loi Krathong Chang Mai

Technikailag a Loi Krathong fesztivál kerül megrendezésre este a telihold a 12. holdhónap. Ez azt jelenti, Loi Krathong és Yi Peng általában történni novemberben, de dátumokat évente változó jellege miatt a szolunáris naptár.

A fesztivál tipikusan tart körülbelül három nap, de a készítmények és díszítések helyett egy héttel azelőtt.

Loy Krathong nem hivatalos munkaszüneti Thaiföldön. A legtöbb tevékenység zajlik sötétedés után. 2019-ben az időpont november 11., 12. és 13. Lásd ezen az oldalon  részleteit Csiangmaj ünnepségek.

A kiadás ég lámpák csak akkor megengedett, a második és harmadik napon a fesztivál 19:00-01:00 Idén megjelenés az ég lámpák november 12. és 13., 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *