Skip to main content

Yi Peng Festivalul Lantern în Chiang Mai, Tailanda

Eliberarea bine Dorințe în cer de noapte

Yi Peng Festivalul Lantern în Chiang Mai, Tailanda
Este corect să spunem că doar despre toată lumea are ceva ce el sau ea trebuie să lase drumul. Mulți dintre noi păstrați-l îmbuteliate în interior, în cazul în care se poate face mare rău pentru psihicul nostru, erodând sufletul nostru din interior spre exterior.

De-a lungul eonilor, budiștii în ceea ce a fost anterior de Nord regatul thailandez de Lanna a venit cu o modalitate pentru ca oamenii să cinstim pe Domnul atât Buddha și să elibereze toate temerile, sentimentele negative și suferința care stau în interiorul lor.
Prin fie iluminat un felinar de hârtie sau o lumânare pe o plută plutitoare numit Krathong, oamenii din Thailanda da drumul tot ceea ce a fost de cântărire – le în jos spiritual pe lună plină , care se încadrează în 12 – lea lună a calendarului thailandez.

În timp ce fiecare țară budistă din Asia de Sud-Est celebrează această sărbătoare plină de bucurie în unele capacitate, respectarea mai spectaculos vizual al acestei zile are loc sacru în orașul de origine, Chiang Mai.

Deși este menționată ca Loy Krathong tot restul Thailandei (ocazional, vei auzi acest nume în Chiang Mai, de asemenea), în partea de nord a țării, este menționată ca Yi Peng, și este marcată de eliberarea în masă de felinare cu familiile, prietenii lor, și multe călătorii care doresc să se alăture la distracție.

Istoria din spatele Yi Peng

Tradițiile din care Yi Peng / Loy Krathong a fost derivată provin de la origini brahmanice în religia hinduismului, budiștii în Thailanda, la indemnul regelui Rama IV, co-optat utilizarea luminilor și felinare din această credință ca o modalitate de a onora Domnul Buddha, precum și o modalitate pentru ca oamenii să elibereze suferința pe care le ținuse în ei înșiși față de anul precedent.

În timp ce cei din părțile centrale și de sud ale națiunii au adoptat această practică doar în ultimii 150 de ani, cei care locuiesc în regatul Lanna (Thailanda de Nord)   au fost deja ridicare lanterne de hârtie de orez pentru un scop similar , deoarece 13 – lea secol, ceea ce face Chiang Mai locul perfect pentru a experimenta această sărbătoare Thai celebră în întreaga lume.

Yi Peng în epoca modernă de astăzi

Astăzi, Yi Peng este visul unui fotograf devenit realitate, ca și posibilitățile de fotografii ucigașe sunt numeroase, prin cursul acestui festival. În jurul șanțul care înconjoară Chiang Mai, construit felinare elaborat în formă de dragoni, lotuși, și alte modele pot fi găsite pe motive templu și la fiecare dintre porți care permit accesul la orașul vechi.

Focuri de artificii lumina cerul cu creșterea intensitate ca punctul culminant al Yi Peng abordări, iar cel mai mare eveniment pentru Shutterbugs de departe este eliberarea în masă de felinare, care are loc la Mae Jo University. Mii de felinare umple cerul dintr-o dată, care este un eveniment atât de intens la scara sa că controlorii de trafic aerian, uneori, să restricționeze accesul la spațiul aerian în jurul valorii de Chiang Mai în timpul acestui eveniment.

Participarea la acest eveniment

Yi Peng în Chiang Mai cade pe lună plină , în 12 – lea lună a calendarului thailandez, ceea ce înseamnă de obicei evenimentul are loc între sfârșitul lunii octombrie și noiembrie. de obicei , în jurul valorii de luna plină, deși data este eliberat în mod obișnuit doar o lună sau, planuri de călătorie atât de flexibile , astfel prealabile sunt esențiale pentru cei care intenționează să participe.

Lantern de presă, vizionează sculpturi de hârtie în jurul șanțului și la tâmple, și alte evenimente legate de această sărbătoare avea loc în cursul săptămânii care duce până la ziua cea mare, astfel încât să nu vă faceți griji despre a avea totul în formă în cadrul cursului unui cuplu de zile.

Yi Peng este o vacanță de reflecție pentru mulți Taisia, deci rețineți acest lucru în minte atunci când participa la festivități prin faptul că nu îmbibarea băuturi alcoolice în exces. În scopul de a elibera propriul tău felinar la evenimentul organizat la Mae Jo University, unul cumparat de la furnizori în interiorul evenimentului – nu din acele felinare de vânzare în afara, deoarece acestea nu sunt permise.

Utilizați una dintre torțele pâlpâirea la lumina felinarului și lăsați-o să construiască de căldură înainte de a elibera. Acest lucru va permite gazelor fierbinți pentru a construi în lanternă, permițându-i să plutească departe în cer cu nary o problemă.

Acordați o atenție deosebită în cazul în care vă eliberați felinar, deoarece acestea au un obicei urât de a se încurca în copaci și linii electrice.

Cei care doresc să participe la eliberarea în masă de la Mae Jo University va avea nevoie pentru a apuca un songthaew verde de la piață Warorot în Chinatown. Acest vehicul de transport public vă va lua 16 kilometri în afara orașului pentru motive universitare, și ar trebui să costa doar 20 de baht, deși mulți șoferi întreprinzători vor încerca să vă citez un preț mult mai mare.

You may also like