Skip to main content

Yi Peng Lantern Festival v Chiang Mai, Tajska

Sprostitev dobro Želje v nočno nebo

Yi Peng Lantern Festival v Chiang Mai, Tajska
To je pošteno reči, da ima skoraj vsak nekaj, kar on ali ona potrebuje, da spustiš. Mnogi od nas, da je ustekleničena v notranjosti, kjer se lahko naredi veliko škodo za našo psiho, zmanjšuje našo dušo od znotraj navzven.

V veke, budistov v tisto, kar je bilo prej Severna Tajska kraljestvo Lanna prišel gor s način za ljudi, da sta čast Gospoda Bude in naj izpustijo vse strahove, negativna čustva in trpljenje, ki ležijo znotraj njih.
Bodisi prižgali papirja svetilko ali svečo na plavajoči splav imenuje Krathong, ljudje Tajske opustite vse, kar je bilo jih je za tehtanje navzdol duhovno na polno luno, ki spada v 12 th mesec tajske koledarja.

Medtem ko je vsaka budistična država v jugovzhodni Aziji praznuje ta veselo počitnice v nekaterih zmogljivosti, najbolj vizualno spektakularen spoštovanje te svete dan poteka v mestu njegovega izvora, Chiang Mai.

Medtem ko se to imenuje Loy Krathong skozi preostalo Tajske (občasno boste slišali to ime v Chiang Mai, pa tudi), na severu države, je navedeno kot Yi Peng, in je označena z množično sproščanje za luči z družinami, prijatelji in mnogi potniki, ki želijo, da se pridružijo na zabavo.

Zgodovina za Yi Peng

Tradicije, iz katere / Loy Krathong bila izdelana prihajajo Yi Peng iz Brahmanic izvor v religiji hinduizem, budisti na Tajskem, po prigovarjanju kralja Rama IV, kooptiranih uporabo luči in luči iz te vere kot način čast Gospod Buda, kot tudi način za ljudi, da se sprosti trpljenje, ki so bili drži v sebi več kot leto prej.

Medtem ko so tisti, v osrednjem in južnem delu naroda to prakso le sprejela v zadnjih 150 letih, ki bivajo v kraljestvu Lanna (Severna Tajska)   je že dvigovanje rižev papir luči za podoben namen že od 13 th stoletja, kar Chiang Mai idealen kraj, da bodo imeli to svetovno znano tajsko praznovanje.

Yi Peng v današnji moderni dobi

Danes, Yi Peng je fotograf sanje uresničile, saj so možnosti za ubijalk fotografije številne skozi potek festivala. Okoli jarek, ki obkroža Chiang Mai, dovršeno izdelani luči v obliki zmajev, lotose in druge modele lahko najdete na tempelj razlogov in na vsaki od vrat, ki omogočajo dostop do starega mestnega jedra.

Ognjemet prižgejo nebo s povečanjem intenzivnosti kot vrhunec Yi Peng pristopov, in največji dogodek za shutterbugs daleč je masa sprostitev luči, ki poteka na Mae Jo univerzi. Na tisoče luči izpolnite nebo naenkrat, ki je dogodek tako intenzivna, v svojem obsegu, da kontrolorji zračnega prometa včasih omejuje dostop do zračnega prostora v okolici Chiang Mai v času tega dogodka.

Sodelovanje v tem primeru

Yi Peng v Chiang Mai pade na polno luno v 12 th mesec koledarju Thai, ki običajno pomeni, da se dogodek odvija med koncem oktobra in novembra. ponavadi okoli polne lune, čeprav je datum običajno sprosti le mesec ali tako predhodno, tako prilagodljive potovalni načrti so bistvenega pomena za tiste, ki nameravajo udeležiti.

Luč za javnost, si papirnate skulpture po jarek in v templjih in drugih dogodkih, povezanih s to praznik poteka v tednu, ki vodi do veliki dan, zato ne skrbite, fit vse, kar je v okviru med nekaj dnevi.

Yi Peng je praznik za razmislek za mnoge Thais, zato imejte to v mislih, ko se udeležujejo praznovanj, ki jih ne imbibing alkoholnih pijač, ki presegajo. Da se sprosti svojo lastno zelo luč na organiziranem dogodku na Mae Jo univerzi, nakup enega od ponudnikov znotraj dogodka – ne iz tistih, ki prodajajo luči zunaj, saj niso dovoljeni.

Uporabite eno od utripanja bakle prižgati luči in pustite, da se gradijo toploto pred sprostitvijo. To bo omogočilo vroči plini zgraditi v luči, ki omogoča, da odplavala v nebo s nary problem.

Posebno pozornost, če ga boste izpustili, luči, saj imajo grdo navado pridobivanje zapletel v dreves in električnih vodov.

Tisti, ki želijo, da se udeležijo javnost množično na Mae Jo univerzi bo treba zagrabiti zeleno songthaew iz Warorot trgu v Chinatown. Ta javni prevoz vozil vas bo 16 kilometrov izven mesta na univerzitetnih razlogov, in to naj bi stalo le 20 baht, čeprav bo veliko podjetna vozniki poskušali vam citiram precej višjo ceno.

You may also like