Skip to main content

Zahteve za izdajo vizuma na Tajskem

Potni list mora biti vse, kar potrebujete za večino kratke obiske


Iz tropskih plažah Phuketa do starodavnih templjev in zahtevnosti Bangkok, Tajska izžareva čar kot nekaj drugih azijskih destinacij. Če je potovanje v tej azijski raj v prihodnosti, boste morda sprašujete o zakonskih zahtev za vstop v državo in kako dolgo lahko ostaneš.

Verjetno ne potrebujejo vizuma za obisk Tajske na počitnice, ampak vem, zahtevam, da se prepričajte, da lahko vstopijo v državo brez kakršnih koli težav in vaš čas bivanja je zajeto ne da bi potrebovali vizum. To je vedno dobra ideja, da preverite zahteve z  Royal Thai veleposlaništva  v Washingtonu pred potovanjem, saj bi se pravila spremenijo brez predhodnega obvestila in tvoji načrti se lahko spremenijo, ko pridejo na Tajskem.

Visa-Oproščen Potovanja

Če potujete na Tajsko in so ameriški državljan s potnim listom ZDA in vrnitev letalsko vozovnico ali eden od Tajske v drugo državo, vam ni treba zaprositi za vizum, dokler jih ne nameravate ostati v država za več kot 30 dni in še niste vnesli državo kot turist že več kot 90 dni v zadnjih šestih mesecih.

Boste odobri 30-dnevni dovoljenje za vstop, ko pridete na letališču ali mejnem prehodu. Lahko podaljšate bivanje kar za 30 dni, če se uporabljajo za to na Thai predsedstva priseljevanje sedežem v Bangkoku. Boste morali plačati majhno pristojbino za ta privilegij (1.900 Tajski baht ali $ 59.64, od februarja 2018). Royal Thai Embassy priporoča, da tisti, ki imajo diplomatske ali uradni ameriški potni list dobil vizum, preden poskuša vstopiti na Tajsko, saj bi se lahko zavrne vstop.

Poleg svojega potnega lista in vrnitev letalske vozovnice, morate imeti denar na vstopni točki pokazati imate dovolj denarja za potovanje okoli Tajskem. Boste morali 10.000 baht (~ $ 314) na osebo ali 20.000 baht (~ $ 628) za družino. To je še posebej pomembno, da se spomnimo, saj mnogi ljudje nimajo veliko denarja, ko so potujejo, saj načrt za uporabo kreditne kartice za stroške.

Če niste ameriški državljan, preverite na spletni strani Royal Thai Embassy videti, ali boste morali zaprositi za vizum vnaprej. Tajska daje 15-, 30- in 90-dnevne dovolilnice za vstop in vizumov ob prihodu na državljane številnih drugih državah.

Potovanje z vizumom

Če nameravate na podaljšanem dopustu na Tajskem, ki jih lahko uporabljajo za 60-dnevno turistični vizum za vnaprej na Royal Thai veleposlaništva, ameriški State Department svetuje. Če se odločite, da želite, da ostanejo dlje, se lahko prijavite na uradu za priseljevanje v Bangkoku za podaljšanje 30-dnevnega. Kot s podaljšanjem za odpravo vizumske obveznosti izvzeti, bo to stalo okoli 1.900 Tajski baht.

Prekoračitve Vaš rok

Thais so veseli, da ste obiskali, vendar bi morali dvakrat premisliti o prekoračitve svojo dobrodošlico. State Department opozarja na posledice, če boste ostali dlje kot vaši roku, kot je opredeljeno v svojih vstopnih poverilnice.

Če predolgo svoj vizum ali potni list rok, boste soočajo s 500 baht (~ $ 15.70) fino za vsak dan, ki vas čez mejo, in ga morate plačati, preden boste dovoli, da zapustijo državo. Ti si tudi šteje za nezakoniti priseljenec in bi lahko aretirali in vrgli v zapor, če iz nekega razloga, ste ujeti v državi z potekel vizum ali vstopnega dovoljenja s svojim potnim listom. State Department pravi, Thais opravili premeriti območij nizkoproračunski potniki običajno pogoste, jih aretirali, in jih hranijo v zaporu, dokler bi jih plačilo globe, ki so nastali in kupiti vozovnico iz države, če niso imeli enega.

Torej, če si ne more zapustiti državo, preden ste naj, načrtujejo vnaprej in podaljšati bivanje v skladu s pravili. To je vredno težav in gotovine. Bottom line: “To je zelo priporočljivo, da bi se izognili bivanja po izteku vizuma,” pravi ministrstvo.

Na vstopni točki

Poskrbite, da boste izpolnili kartice prihodu in odhodu, preden prideš v skladu priseljevanja, da gredo skozi carino. Lahko bi poslali nazaj do konca vrstice, če dobiš na mizo, ne da bi v obliki napolnjene ven.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *