Zakaj bi morali obiskati Bordeaux na francoski atlantski obali

Posted on

Zakaj bi morali obiskati Bordeaux na francoski atlantski obali

Top Znamenitosti: Bordeaux

Bordeaux je veličastno praznovanje francoske zgodovine in arhitekture. Ker se je dobilo status svetovne dediščine leta 2007 po klasični in neo-klasične arhitekture, pomešan z razvojem mest, sta BORDELAIS bil zaseden prenovi in ​​ga obnovo. Oni uspeli zelo dobro; Letos, 2015, Bordeaux osvojil nagrado Evropske Best Destination pred Lizbono in Atene.

Bordeaux je glavno mesto pokrajine Aquitaine in eden od najpomembnejših pristanišč v Evropi, izvoz, med drugim, ti veličastno bogati Bordeaux vina in žganih pijač do hvaležnega svetu.

Danes je živahno, živahno mesto z nekaj najbolj milostiv arhitekture v Franciji; dobrih muzejev; top dogodkov in več kot svoj pravičen delež kavarne, restavracije in bari. To naredi odličen kraj za kratkoročno bivanje ali pa ga uporabite kot osnovo za raziskovanje svojo znamenito okoliških vino državo.

A Little Zgodovina

Bordeaux je začelo življenje kot rimskega mesta in nato v 7 th stoletja, je bila zahtevana za nove vojvodine Aquitaine dobri kralj Dagobert. Skozi poroki Eleanor Aquitaine in Henry Plantagenet, vojvode Normandiji in grofa Anjou v 1152, Bordeaux je postal prestolnica veliko območje Francije, tekmovanjem kralj Francije po velikosti in pomembnosti. Vse bi lahko šlo dobro, ampak v 1154 Henry nasledila prestol Anglije kot kralja Henrika II in postala resnična grožnja za Francijo. Tri stoletja prekinitvami vojskovanja sledi, ki se zaključi v stotih letih vojne, v katerem kraji in mesta spremenila roke, pogosto več kot enkrat in ogromno število ljudi umrlo.

Leta 1340 angleški kralj Edward III, enkrat trdil prestol Francije in poslal svojega sina, Črno princa Bordeaux vzpostaviti svojo vojaško poveljstvo. Od Bordeaux, je šel ven, da ustrahovanje in osvojiti veliko okolico in prebivalci, najbolj uspešno za angleško in prav tako pogubno za Francoze. Vojna je vlekla do francoski končno prevladala leta 1453; Britanci so bili poraženi in tako imenovani stoletna vojna je bila pri koncu.

17 th stoletju velik preporod v usodo Bordeaux je; medtem ko je 18 th stoletju mestne Uljepšavanje kot velikih ulic, ki jih prav tako velike neo-klasične hiše obdajata, zamenjala srednjeveške higgledy-piggeldy četrtine. Pomembno mesto, Bordeaux zdaj postala najpomembnejša trgovinska pristanišče v Franciji.

Skozi zgodovino se je Bordeaux pritegnila obiskovalce, od romarjev, ki gredo skozi na poti v Santiago de Compostela v Španiji (glej francoske romarske poti) do današnjih turistov.

Turistična pisarna : 12 cours du 30 juillet

Sprehodite se skozi Bordeaux v Zlati trikotnik

Kot bi lahko pričakovali iz imena, Zlati trikotnik je slavno območje. Treh ulic, Cours Clemenceau, Cours de L’Intendance in ALLEES de Tourny oblikovan, to je kraj, kjer tople barve, 18 th -century kamnite hiše senci dreves izpolnite z velikimi ulicah.

Ampak to ni muzej košček; to je srce starega Bordeaux in danes kraj za top-end trgovin, barov in restavracij. Cours de L’Intendance je glavna nakupovalna ulica z mednarodnimi imeni Tekmovanje za vaše meri. Št 57 je hiša, kjer je umetnik Goya živel in umrl (1828), zdaj španski kulturni center učenje španskega jezika

Na jugovzhodu kotu, Grand Theatre stoji na robu trga Place de la Comédie. Veličasten neo-klasične stavba, zgrajena med letoma 1773 in 1780 na mestu, Gallo-rimskega templja, je prav tako impresivna v notranjosti s stebri, kupolo, in stopnišče, ki je bila navdih za Garnier je pariške opere. To je vredno udeležiti koncerta (še posebej v času festivala glasbe v juniju). V nasprotnem primeru, se sprehodimo traja 45 minut, v sredo in soboto popoldne. V visoki sezoni (julij in avgust) ture so dnevno.

Se Očarala v Esplanade des Quinconces

Kratek sprehod vzhodno Zlati trikotnik je ALLEES de Tourny vas pripelje do tega ogromnega graveled praznega kvadrata, obdani z visokimi senčnih dreves. To je znan po kipi lokalnih junakov, pisatelji Michel de Montaigne (1533-1592) in Charles Montesquieu (1689-1755), in izredno Spomenik aux girondins. Pretirano-the-top brizganje fontane in kipi zmagovitega avto in alegoričnih figur, ki jih je figura, na vrhu   Liberty Breaking Njena Verige  so dal gor med letoma 1894 in 1902 v počastitev girondins, prvotno glasni podporniki francoske revolucije, vendar giljotina leta 1792 na se naročila Robespierre v bizantinskih politiki osamosvojitvene skupščine.

Place des Quinconces

Sprehod Ob Historic Riverfront Bordeaux je


Banke reke Garonne so bile pred 15 leti, pustinji praznih skladišč in opuščenih pristanov. Danes je to čudovito območje, prinesel v življenje z odprtimi prostori in vrtov. Skladišča ob starih pristanov so polne trgovin, restavracij, barov in kavarn, ki to eden od najbolj živahnih četrti Bordeaux je.

Ko v središču mesta, je okrožno znan kot Saint-Pierre. Hodi na Pont-de-Pierre most za veliko pogled nazaj na staro quais da dimnikar ob bregovih reke.

Palais de la Bourse in vode ogledalo

Place de la Bourse odpre na reki, z Palais de la Bourse, borzi 18. stoletja, obkroži to čudovito kvadrat, ki diši po samozavestni trgovine v preteklosti. Simetrične kamnite zgradbe se odlično ozadje za Svetleč Miroir d’eau , ogledalo vode dovolj za sprehod skozi to plitve odraža veličastno palačo. To je osvetljena ponoči, ko je potrebno na čarobno, skoraj nadrealistične kakovosti. To je v okrožju Saint Pierre Bordeaux.

Katedrala stolp in Palais Rohan


Te tri stavbe bo čudovit skupek krajev za obisk.

Tour Pey-Berland , zgrajena med letoma 1440 in 1446, stoji poleg katedrale. To je impresivno mesto in pogled z vrha mesta in njegovih znamenitosti, ki jih, preden se je vredno povzpeti 231 korakov navzgor ozka spiralno stopnišče.

Poleg nje stoji katedrala St-Andre , veliko stavba zgrajena med 11. in 15. stoletja. Skulpture krasijo Porte Royale, vhod desno od severne vrata, ki prikazuje dvanajstih apostolov in poslednje sodbe. Poskusite ujeti brezplačen koncert organov v juliju in avgustu v torek ob 6. uri.

Tik za katedralo, nekdanja škofovska palača je zelo velika stvar. Palais Rohan je bila zgrajena v 18 th stoletja za nadškofa, Ferdinand Maksimilijan de Meriadek, princ Rohan, in je bil prvi v novi Neo-klasičnem stilu v Franciji. Zdaj City Hall, da je vredno ogleda za svoje velike državne stopnišče, prostori pokrite z lesa opažev 18. stoletja in banketni dvorani. To vam daje idejo o pomembnosti tako cerkve in mesta Bordeaux v Franciji.

Musee des Beaux Arts in Musée des Arts dekorativnih

Takšna velika mesta bi morala, in ne, imajo grand likovno umetnost in dekorativne umetnosti Muzeji. Zbrani na ulicah okrog stolnice, Fine Arts Museum je precej impresivno zbirko evropske umetnosti z rad od Tiziana, Rubensa in Brueghel kot tudi dobrih 20. stoletje del. Muzej postavlja tudi o dobrih občasnih razstav. Umetnost muzej Dekorativna kaže ti življenje v preteklosti, s porcelana in stilnim pohištvom, kipi, steklovine in bolj določeno v prostorih dvorca iz 18. stoletja.

Musée des Beaux Arts : 20 cours d’ALBRET

Musée des Arts dekorativnih : 39 rue Bouffard

Musée d’Aquitaine

Če želite videti, kaj življenje je bilo kot v tem veličastnem zahodni regiji Francije, obiščite muzej Aquitaine , ki vas popelje od pračloveka do danes s široko in zanimivo mešanico predmetov. Obstaja umetnine iz 20.000 pred našim štetjem; Zaklad iz Tayac v Garonne; rekonstrukcija trgovino z trgovec z začetka 20. stoletja; Montaigne je grob, in zlatih predmetov iz pr 2. stoletja. Odsek Gallo-Roman prikazuje vsakdanje življenje pokrajinske kapitala v steklovine, kiparstva, mozaiki, steklovine in marmorja oltar. Muzej gre skozi srednji vek in na zlate dobe Bordeaux; njen ambiciozen urbanizem in njegovi 18. stoletja umetnosti in stavbe. To je neke vrste zelo dobro urejen in iz iz muzeja, ki vas vabi, da se sprehaja skozi preteklost ob veliko dlje, kot ste predvideli.

20 cours Pasteur

Musee d’Art contemporain je CAPC

Vsa večja mesta v Franciji imajo dobre sodobne umetnostne zbirke, in Bordeaux ni nobena izjema. Nahaja v nekdanjem skladišču 1894 je Muzej sodobne umetnosti prikazuje nekaj zbirk iz centra d’Arts PLASTIQUES Contemporains de Bordeaux , plus deluje na stalno posojilo centru Pompidou v Parizu. Skladišče je domiselno preoblikovali proizvaja veliko notranjost, da lahko hišo zelo veliko dela in naprav, ki so le redko našli pravo galerijski prostor. To je dobro za umetnosti od leta 1960 in 1970: pazi Keith Haring, Sol Le Witt in Richard Long in ima odlične občasnih razstav.

7 rue Ferrère

St-Michel in Ste-Croix Quayside District

Sprehodite se ob quais reke Garonne mimo čudovito Pont de Pierre mostu skozi območje nekoč poseljena, ki so jih obrtniki Bordeaux: vrvne oblikovalcem, čevljarji, lončarjev, kovačev in sode oblikovalce, da gotske cerkve St Michel. samostoječi zvonik prevladuje območje, je najvišji v mestu (in na 114 metrov, drugi najvišji zvonik v Franciji po Strasbourgu), z izjemnim pogledom z vrha. Če ste tukaj v nedeljo zjutraj lahko brskanje na bolšjem trgu na trgu za kupčij.

Malo južneje boste prišli na romanski benediktinski samostan cerkev Ste. Croix. Zgrajena v 12. in 13. stoletja in obnovljena v 19. stoletju s svojimi idejami romanske, da je vredno iti na sredo ob 6. uri, da bi poslušali uvodni prosti organov.

Bazilika St-Michel : Kraj Canteloupe et Meynard

Ste-Croix samostan Cerkev : Place Pierre Renaudel

Dan Izleti v Bordeauxu je Wine Country


Ne smete zamuditi okolico, kjer se proizvajajo Bordeaux je svetovno znana vina. Toda začetek v Bordeauxu sami, na Musée du Vin et du Négoce (4 rue Borie). Nahaja se v hiši irski trgovca, Francis Burke in zgrajen leta 1720, zajema vino in trgovanje, povezana s proizvodnjo. Na koncu, boste dobili dodatno bonus degustacijo 2 vin.

Oborožen z več znanja o vinih Bordeaux je, izlete ven z velikimi imeni Entre-Deux-Mers, St-Emilion, Margaux, Sauternes, Médoc in drugih znanih imen. Lahko se to storite sami ali v eni od voženj, ki jih turistični urad organizira .