Zakoni drog v Baliju in ostali Indoneziji

Posted on

Indonezija nalaga stroge kazni za tujce, ujete z prepovedanih drog

Zakoni drog v Baliju in ostali Indoneziji
Prizor drog v Indoneziji je nekaj protislovje. Indonezijski zakoni drog so med najstrožjimi v jugovzhodni Aziji, vendar je uporaba prepovedanih drog, je v nekaterih delih države razmeroma visok.

Vojna Indoneziji o drogah je nekoliko ogrožena zaradi velikosti in otok geografiji države. Indonezijski proti mamilom agencija BNN nima dovolj sredstev za spremljanje neskončne milj v državi obale, skozi katere marihuana, ekstazi, meto in heroin upravljanje s porinil z pravilnosti.

To se ne sme jemati kot zeleno luč, da se prepustite, čeprav. Indonezijske oblasti so pripravljeni, da bi primer tujci , ki uporabljajo prepovedane droge v njihovi pristojnosti. Prison Bali Kerobokan domuje veliko tujcev, ki so mislili, da bi lahko pretentati sistem in izgubili stavo.

Kazni za uporabo drog v Indoneziji

Pod indonezijskem zakonu št 35/2009, je seznam nadzorovanih snovi v državi razdelimo v tri različne skupine. Poglavje XV zakona 2009 določa kazni za vsako skupino, medtem ko je priloga našteva vsa zdravila, ki sodijo v posamezne skupine. Posedovanje in trgovanje z vseh zdravil, navedenih v dodatku so nezakoniti, če ljudje ali podjetja, ki ga je odobrila vlada zavezala.

Datoteka PDF zakona (v indonezijščina) lahko prenesete tukaj: Indonezijski zakona št 35/2009 (Offsite). Lahko se nanašajo tudi na tem dokumentu: angleška različica narkotikov zakona indonezijskega – International Consortium Drug Policy .

Skupina 1 droge se gledalec z indonezijsko vlado kot terapevtsko neuporabna z visokim potencialom za povzroča zasvojenost. Skupina 1 drog zaslužijo na weightiest kazni – življenjsko zapora zaradi posedovanja in smrtno kazen za obsojene preprodajalcev drog.

  • Teh se kaznuje z od 4 do 12 let zaporne kazni in globe za IDR 800 milijonov za 8 milijard (US $ 89.600 na US $ 896,000). Če zdravila presega 1 kilogram (za surove drog, kot je marihuana) ali 5 gramov (za predelane drog, kot so heroin in kokain), se lahko naloži največ kazen dosmrtnega zapora.
  • Trgovanje se kaznuje z od 5 do 15 let zapora in kazni za IDR ene milijarde do deset milijard (US $ 112.000 v ZDA 1,2 milijona $). Če obseg drog presega 1 kilogram (za surovih drog) ali 5 gramov (za predelane droge), se lahko izreče smrtna kazen.
  • Zdravila v skupini 1, delni seznam: heroin, kokain, marihuana, hašiš, mescaline, MDMA (ekstazi), psilocibin, mescaline, LSD, amfetamin, metamfetamin, opij in njegovi derivati

Skupina 2 droge so videti z zakonom kot koristne za terapevtske namene, vendar je nevarno zaradi visoke zasvojenost potencial.

  • Teh se kaznuje z od 3 do 10 let zapora in denarna kazen od IDR 600 milijonov za 5 milijard (US $ 67.200 na US $ 560,000). Če obseg drog presega 5 gramov, lahko od 5 do 15 let zapora za posledico.
  • Trgovanje se kaznuje z od 4 do 12 let zapora in kazni za IDR 800 milijonov na osem milijard (US $ 89,600 do US $ 896,000). Če obseg drog presega 5 gramov, se lahko izreče smrtna kazen.
  • Zdravila v skupini 2, delni seznam: morfin, metadon, oksikodona, petidina in hidromorfona

Skupina 3 droge so videti kot terapevtsko koristna in zmerno zasvojenost, vendar ne do enake stopnje kot zdravil iz skupine 1 ali 2.

  • Teh se kaznuje z od 2 do 7 let zapora in denarno kazen v višini IDR 400 milijonov do 3 milijarde (US $ 44,800 US $ 336,000). Če obseg drog presega 5 gramov, lahko od 3 do 10 let zapora za posledico.
  • Trgovanje se kaznuje z od 3 do 10 let zapora in kazni za IDR 600 milijonov za pet milijard (US $ 67.200 na US $ 560,000). Če obseg drog presega 5 gramov, se lahko izreče kazen zapora od 5 do 15 let.
  • Droge v skupini 3, delni seznam: kodein, dihidrokodein in buprenorfin

Kazni so navedeni tukaj, ni absolutno – Indonezijski sodniki lahko olajševalne okoliščine upoštevati in naložiti lažja kazen kot rezultat.

Sanacija in pritožbe

Dovoljenja za pravo obtožene uporabniki drog, ki se kaznuje z rehabilitacijo namesto časa v zaporu. Člen 128 indonezijskega zakona št 35/2009 omogoča mladoletni uporabniki (tiste, mlajše od 17 let), ki se kaznuje z rehabilitacijo, namesto. Odločitev 2010 (offsite) , ki jih je indonezijska Vrhovnega sodišča izdala določa pravila, po katerih se sanacija lahko izbrali namesto zapora, vključno z največjo količino drog v vsaki skupini, da je treba, da so bili na voljo na uporabnika v času prijetja .

Treba uvesti smrtno kazen, so zaporniki dovoljeno, da se pritoži v okrožju višjega sodišča, nato pa vrhovno sodišče. Če to ni mogoče, lahko smrt zapornika pritožba na predsednika Indonezije za pomilostitev.

Pritožba je dvorezen meč – višja sodišča so dovoljeni za povečanje kazni, kot so to storili s štirimi člani na Baliju Nine katere kazni so nadgradili z Višjega sodišča Baliju iz življenja v zaporu do smrti. (Te kazni so potrkal nazaj na dosmrtno zaporno kazen, ki ga je indonezijski vrhovnega sodišča.)

Trgovci drog v Kuta, Bali

Čeprav so zakoni za boj proti drogam na Baliju precej stroga, preprodajalci drog še vedno deluje z nekaj nekaznovano, še posebej okoli območja Kuta. Turisti so poročali dobili zašepetal nagovarjanje za gobe in marihuano z domačini v bližini. To je bil en tak nagovarjanje, da je dobil to avstralska najstnica v težavah. Bil bi ponudil približno $ 25 z drogami, ki jih trgovec ulice – je sprejel, in narkotiki policija pounced mu pozneje.

Seveda, lahko dobili Manjka ponudbo drog iz neke nazaj ulici preprodajalec v Kuta, vendar pa je dejal trgovec z drogami, je prav tako verjetno, da bodo delali s policistom narkotikov v želo drog. Se forewarned. Če boste kdaj znašli na koncu prejme enega od teh zašepetal prodaji parcel, hoje.

Kaj storiti, če so aretirali v Indoneziji

Med potovanjem v Indoneziji, za vas velja indonezijske zakoni. Za ameriške državljane, ameriški veleposlaništvo v Indoneziji je dolžni razširiti svojo pomoč v primeru njihovega prijetja, vendar ne more zagotoviti njihovo izpustitev.

Ameriško veleposlaništvo v Indoneziji (jakarta.usembassy.gov ), se je treba obrniti v primeru prijetja: jih je mogoče doseči na +62 21 3435 9050 do 9055 ob delavnikih. Po uri in na počitnicah, pokličite +62 21 3435 9000 in prosi za dežurnega policista.

Ameriški konzulat v Bali je mogoče doseči tudi, če je aretacija poteka tam: pokličite +62 361 233 605 med rednim delovnim časom. Po uri in na počitnicah, pokličite +081 133 4183 in prosite za dežurnega policista.

Veleposlaništvo uradnik vam bo kratko o pravnem sistemu v Indoneziji in vam s seznama odvetnikov. Uradnik lahko tudi obvestiti svojo družino ali prijatelji aretaciji, in olajša prenos hrane, denarja in oblačil z družino ali prijatelji spet doma.

Pomembnejši Aretacije drog v Indoneziji

Frank Amado , aretirali leta 2009, obsojen na smrt v letu 2010, čaka na pritožbo. Amado, ameriški državljan, je bilo z 11 kilogramov metamfetamina. ( Antaranews.com )

Schapelle Corby , aretirali leta 2005, izšel v 2024. 9 kilogramov konoplje so našli v njenem boogie krovu vrečko na mednarodnem letališču v Bali Ngurah Rai. ( Wikipedia )

Bali Devet , aretirali leta 2005, obsojen na dosmrtno ječo in smrt. Avstralski državljani Andrew Chan, Si Yi Chen, Michael Czugaj, Renae Lawrence, Tach Duc Thanh Nguyen, Matthew Norman, Scott Rush, Martin Stephens in Myuran Sukumaran bili vključeni v shemo pretihotapiti 18 kilogramov heroina v Avstralijo. Chan in Sukumaran so vodji skupine opravljajo, in so meted smrtno kazen. Vse ostalo je bilo obsojenih na dosmrtno ječo. ( Wikipedia )

Neznani avstralski fant – 14-letnik je bil ujet s četrtino unčo marihuane 4. oktobra, ga 2011. Policija ujeli skupaj s 13-letnim prijateljem, ko so se pojavile iz masažnega salona v bližini plaže Kuta. Najvišja kazen v njegovem primeru bi bilo šest let, vendar je sodnik odločil, da ga obsodi na dva meseca, tudi ko je že služil. Je letel domov v Avstralijo 4. decembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *