Skip to main content

Zakoni drog v Singapurju: najstrožjih na Planetu

Zakoni drog v Singapurju: najstrožjih na Planetu

Kar zadeva ostre zakone drog, Singapur je nekaj najtežjih v knjigah.

strogo Zloraba v državi Zakon o drogah kaznuje posest celo miniscule količine prepovedanih drog in določa izvajanje, če ste bili spoznani za krive nosi velike količine posameznih vrst drog.

V skladu z Zakonom o zlorabi drog je dokazno breme na strani tožene stranke, ne na vladi. Če ste ujeti z veliko količino mamil, so preprosto domneva po zakonu, da je trgovina z ljudmi.

To gre še dlje, če ste lastnik hiše ali avtomobila, v katerem so našli prepovedanih drog, so si namreč v skladu z zakonom, da imajo v svoji posesti droge, razen če lahko dokažejo nasprotno.

Zakon je v skladu z avtoritarnimi kulture-ostre zakonodaje pregona Singapur, neusmiljeno, ki se uporabljajo, so mislili, da najbolje delujejo pri odvračanju socialne zlo kot uživanje drog.

Top diplomat Singapur v Veliki Britaniji, Michael Teo,  zagovarjal ostre zakone o drogah Singapur z opozarjanjem na nižjih cenah v državi, za uporabo drog.

“8,2% populacije Britanska so uživalcev konoplje, v Singapur , je 0,005% za ekstazi so številke 1,8% v Veliki Britaniji in 0,003% za Singapur,. In opiati-, kot so heroin, opij in morfin – 0,9 % za Združeno kraljestvo in 0,005% za Singapur, “je trdil Teo. “Nimamo trgovci potiska drog odkrito na ulicah, prav tako pa moramo teči izmenjavo iglo centre.”

Kazni za posedovanje drog

V skladu z Zakonom o zlorabi drog, predpisane kazni za posedovanje manjših količin v razponu od glob do 20.000 $ na največ deset let zapora.

Kot je na oddelku 17. člena zakona, se samodejno šteje, da se je trgovina z drogami, če ste ujete v naslednjih zneskov:

Heroin – 2 grama ali večKokain – 3 grame ali več
Morfin – 3 grame ali večMDMA (ekstazi) – 10 gramov ali več
Hašiš – 10 gramov ali večKonoplje – 15 gramov ali več
Opij – 100 gramov ali večMetamfetamina – 25 gramov ali več

Kot je na listi 2 zakona lahko smrtna kazen se predpiše, če ste obsojeni posedovanja koli od naslednjih:

Heroina – 15 gramov ali več

Kokain – 30 gramov ali več

Morfin – 30 gramov ali več

Hašiš – 200 gramov ali več

Metamfetamina – 250 gramov ali več

Konoplje – 500 gramov ali več

Opij – 1.200 gramov ali več

Od januarja 2013, spremembe zakona dajejo sodnikom malo več Vrckanje prostora: Namesto, da bi bilo potrebno v roke navzdol smrtne kazni za tihotapljenje drog, so sodniki dovoljeno naložiti življenjskih kazni, namesto.

Obtoženi mora biti sposoben dokazati, da so bili le tihotapcev droge; ki trpijo zaradi neke duševne motnje; in morajo so po Centralni narkotikov urad na nek vsebinski način.

Obvezno testiranje drog

V Singapurju, ste lahko vleče v priporu brez naloga in bo prisiljena, da predloži testiranje na droge, ki so jih oblasti Singapur. Kot singapurski svetovalec drog in bivši pripornik Tony Tan pojasnjuje: “[Kazni za] prvič, ko so ujeti za uživanje drog je eno leto, drugič pa je tri leta in tretji čas je pet minimalna s tremi potezami trsa, “pravi Tan. “Poraba samo pomeni, da je vaš urin bil pozitiven.”

Po Tan, se centralna Narkotiki urad (ČNB) uradniki nameščene na letališču Changi , išče kontrolna znakov uporabe drog.

“V Singapurju, če jemljete droge v tujini, ko prestopiš mejo v Singapurju in test pozitiven, boste še vedno zaračuna, čeprav niste uživanju drog v Singapurju,” pravi Tan.

Kaj storiti, če so aretirali

Ko se je v Singapurju, si velja Singapurska zakoni. Če ste ameriški državljan, naj bi ameriška ambasada v Singapurju je treba takoj obvestiti ob prijetju. Če niste prepričani, da je Veleposlaništvo obveščen, zaprosijo organe odvzeli prostost takoj obvesti veleposlaništvo.

Veleposlaništvo uradnik vam bo kratko o pravnem sistemu, Singapur in vam s seznama odvetnikov. (Singapur nima sistema brezplačne pravne pomoči, razen za kapitalske primerih, bog ne daj, da bi bilo prišlo do tega!) Veleposlaništvu uradniki ne morejo zagotoviti svojo izpustitev, saj bi bilo to v nasprotju z singapurske zakone.

Pooblaščenec bo obvestila tudi svojo družino ali prijatelji aretaciji, in olajša prenos hrane, denarja in oblačil z družino ali prijatelji spet doma.

Tukaj je nekaj nasvetov, ki sledijo, če želite, da bi se izognili celo barest možnost aretaciji zaradi obtožb, povezanih z drogami, v Singapurju:

  • Ne nosijo ničesar, na ravnino, če ne veste, kaj je v njej. Ne nosijo ničesar za prijatelja ali znanca. Ne pozabite, da singapurski pravo predpostavlja plat, če je prtljago preveriti v skladu s svojim imenom je pokazala, s katero koli količino prepovedanih drog znotraj.
  • Naj bo vaš papirje v redu. Lahko prinese osebne zdravil v Singapurju, vendar nekateri nadzorovanih zdravil (ne le tistih, vključenih v prepovedanega seznama snovi), bo morda potrebno predhodno dovoljenje oblasti, preden lahko letijo z njimi.
  • Ne jemljite droge pred letom v Singapurju. Ker singapurski pravo predpostavlja posest tudi v primeru, ko je pozitivni drog, boste morda želeli, da popolnoma detox tednov pred letom.

Pomembnejši Aretacije drog

  • Johannes van Damme , aretirali leta 1991, izveden leta 1994. Van Damme, nizozemski državljan, je bil ujet v tranzitu na mednarodnem letališču Changi. Policija je ugotovila, 9,5 kilogramov heroina v kovčku; Van Damme je rekel, da je le to nosi za nigerijski prijatelja, in ni imel pojma, kaj je notri. Alibi ni sprejela. Organi izvajajo Van Damme 23. septembra 1994, kljub pritožb iz nizozemskega ministrstva za zunanje zadeve in kraljica Beatrix na Nizozemskem. ( New York Times )
  • Nguyen Tuong Van, aretirali leta 2002, izvedena v letu 2005. Nguyen je avstralski državljan, ki je bila trgovina z heroinom, da bi plačali dolgove svojega brat dvojček je. Bil je ujet v tranzitu med Ho Ši Minh in Melbourne. Skupno metu je 396.2g heroina, približno 26-krat najmanj potrebna za obvezni smrtni kazni v Singapurju. ( Wikipedia )
  • Shanmugam “Sam” Murugesu , aretirali leta 2003, izvedena v letu 2005. Murugesu je bil aretiran, ko je bilo ugotovljeno, kilogram marihuane v svoji prtljagi. Kljub čisto zapis in osem let v Singapurju vojske na, je Murugesu obsojen in usmrčen. ( Guardian.co.uk )

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *