Zdravstveni nasveti za popotnike v Bali, Indonezija

Posted on

Kako za preprečevanje nesreč & Bolezen v Bali – in kje poiskati zdravniško pomoč

Zdravstveni nasveti za popotnike v Bali, Indonezija

Kljub Opravila hitenja Bali v modernosti, lahko nekateri deli tega indonezijskem otoku še vedno nevaren za vaše zdravje. Prebavni težava znana kot “Bali Belly” (potovalne driske), je lahko najmanj vaše skrbi. Težave lahko izvirajo iz kjerkoli – opica napad, sončnimi opeklinami in slabih tetovaže, da računajo le nekaj.

Na srečo, te težave so v veliki meri izogniti.

Upoštevajte spodnje nasvete, da poskrbite, da boste dokončali Bali počitnice v roza zdravja. (Za druge opravke in ne-jev na Baliju, preberite članke o o Etiquette Nasveti na Baliju, Safety Tips na Baliju, in Beach Safety Tips na Baliju.)

Hrana in pijača na Baliju – Dos in ne samo

Pijte veliko vode … ampak ne pijem iz pipe. Voda iz pipe na Baliju je negotov kakovosti, in je pogosto vezan kot vzrok za številne turistične v primeru “Bali trebuh”. Ko je na Baliju, držijo pločevinkah pijač ali ustekleničeno vodo. Led na Baliju je varno – dobava ledu otoka je kakovosten nadzorom lokalnih oblasti.

Poskusi, da ne bi bilo brez pripravljenosti oskrbo z vodo priročen, saj je vreme na Baliju pogosto sončno; Toplotni udar lahko zgodi, če si dovolite, da gredo brez vode dlje, kot je zdravo.

Ne jesti samo kjerkoli. Večina srednjih višjega gostinstvu so popolnoma varna za turiste, vendar bodite previdni, ko sedel neznani restavracijo.

Držijo dining v krajih, kjer je visoka promet strank izhaja; To kaže na svežo hrano in dober ugled za varnost (lokalne stranke ne bi nikoli vrnili v restavracijo z iffy ugled za higieno).

Redno si umijte roke, da bi odpravili, driska povzročajo bakterije, ki ste jih morda nehote pobral. Carry razkužilo za roke za ta namen, kot ste verjetno ugotovili, mila v vsaki kopalnici naletite na Baliju ne.

Izogibajte Arak . Lokalno destilirano riž duh imenuje Arak je izjemno voljo okoli Bali – lahko kupite steklenic stvari na letališču ali na večini trgovinah – vendar slabo izdelanih Arak je smrtonosna. Napaka v procesu destilacije lahko dodate smrtonosno metanola na pivo, in primesmi pijača je mogoče ločevati od dobrih stvari, dokler se ne ubije nekoga.

Številni turisti so bili ubiti zaradi slabega Arak v zadnjih nekaj letih, v najslabšem primeru, ki se pojavljajo v letu 2009, ko je 25 ljudi umrlo zaradi ene same slabe serije. V letu 2011 je 29-letni Novozelandec Michael Denton je umrl po pitju slab Arak . V istem tednu, 25-letni avstralski Jamie Johnston utrpela odpoved ledvic, paraliza obraza in možganske poškodbe po pitju-metanol šivajo Arak koktajl.

Kot je za nadzor kakovosti težko narediti na Baliju – še posebej s palicami, da ni nujno, da oglašujejo, kjer so dobili svoje Arak od – je priporočljivo, da bi se izognili vse pijače, ki vsebujejo Arak v celoti. Obstaja veliko drugih alkoholnih pijač na Baliju, v vsakem primeru.

Tetovaže – ins in outs

Izogibajte nedorečena tatoo trgovine. Kljub priljubljenosti dobili tetovaže na Baliju, visoke standarde, ki jih pričakujete za tetoviranje salonih ameriških, ne splošno velja za vse tatoo trgovinah na Baliju. Obstaja vsaj en znan primer HIV se prenaša preko okuženih igel v Bali. ( Izvor )

Preden pridobivanje tatoo na Baliju, poskrbite, da je trgovina tatoo izpolnjuje določene minimalne zahteve; mora imeti ustrezno avtoklav za sterilizacijo tattoo igle, med drugim.

Izogibajte se črno-Kane tetovaže. A-kana madež “tatoo” je skupna spominek za Bali potovanje. Vendar so nekateri Bali turisti poročali dobili slab alergijsko reakcijo s “črno kano” tetovaže, ki jih je dobil na otoku.

Črna Kane je pravzaprav vrsta barvanje las, ki ni bilo nikoli mišljeno, da se uporablja za kožo na prvem mestu. Njena črna barva omogoča privlačna za nekatere stranke, ki imajo raje temnejšega odtenka črno kano je na naravne kane v rdečkasto-rjavi odtenek; prav tako določa hitreje, zaradi česar je lažje prodati turistom, ki ne vedo nič bolje.

Za razliko od naravne kane, čeprav, črna kana vsebuje aditiv znan kot parafenilendiamin (PPD), ki lahko povzroči alergijske reakcije. Odzivi segajo od preprostega srbenje v mehurji, hudo srbenje in dolgotrajne brazgotine. Alergijske reakcije lahko začne med en dan do tri tedne po bila uporabljena črno kano madež.

Pred pridobivanje Kane tetoviranje, prosite za naravno kano namesto. Če imate na voljo s črno kano tetovaže, reči ne. Dolgo časa trajajoče brazgotine ni vrsta Bali spominek želite, da bi domov.

Naravni Nevarnosti na Baliju

Ohranite razdaljo od opice makaki. Nekateri deli Bali so pozitivno preplavili opice makaki. (Oni so ena izmed glavnih atrakcij v Ubud, Bali.) Čeprav so lahko zabavno gledati od daleč, pa nisi toliko zabavno, ko so poskušali ukrasti svoje stvari ali vas napada.

Če srečanje ni mogoče izogniti, ne delaš koli naslednje: nasmejan , kot makaki zaznavajo kažejo zobe kot znak agresije; oprijemalne kaj oni imajo , kot turisti ponavadi končajo bi ugriznil, ko poskuša ustaviti makaki pred krajo enega od njihovih osebnih predmetov; in prikazujejo strah .

Wear veliko pred soncem. Ne dovolite, opekline uniči Bali počitnice. Nanesite dovolj visoko SPF zaščito pred soncem pogosto, po možnosti za zaščito pred soncem z ZF (zaščitni faktor), ki ni nižja od 40.

Ob istem času, poskusite, da se zmanjša čas, ki ga preživijo na soncu. Izogibajte se v neposredni sončni svetlobi, ko sonce doseže najvišjo točko na nebu med 10. in 3PM. Tudi osenčene površine lahko zahrbten; našli zatočišče, kjer se sonce ne kaže navzgor iz peska ali vode, kot je ultravijolično sevanje odraža tudi do teh površin.

Ob Varnostni ukrepi na Baliju

Naj bo vaše potovanje zavarovanja tok, če delaš z nevarnimi športi na Baliju. Surfanje in kolesarjenje so med številnimi športi na Baliju, ki je lahko pozitivno nevarno. Nismo kaže, ste jim izogniti, vendar pa je treba sprejeti ustrezne varnostne ukrepe in da bo vaše potovanje zavarovalne police tok, če ste načrt za potiskanje skozi. Preverite svojo politiko, se prepričajte, da so zajete nesreče.

Vem, kje najti najbližjo bolnišnico v vašem območju. Medicinske infrastrukture Bali je zelo napredna, z zračnimi reševalna vozila, večjezično osebje in strokovnjaki v težkih disciplinah izrednih vse zastopane na otoku. Interventne storitve se lahko pride iz kjerkoli na Baliju z nekaj številk klica v sili: 118 za reševalne službe, in 112 za storitve splošnega sili-operaterja pomaga.

Primarna bolnišnica na Baliju je vlada objekt na Sanglah, Denpasar, ki obravnava najtežje primere otoka. Številni klinike zagotavljanje nujne in osnovne zdravstvene storitve na bolj oddaljenih območjih Bali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *