Zgodovinski Saint Pierre četrt v Bordeaux

Posted on

Zgodovinski Saint Pierre četrt v Bordeaux

Vsa velika mesta sedel na bregovih rek, ter zelo veliko mesto Bordeaux ni nobena izjema pri tem pravilu. Od časa Rimljanov dalje, je bilo to pristanišče ob reki Garonne, ki so prinesle Bordeaux njegovo bogastvo in pomen z veliko trgovino s tujino je.

Po odhodu Rimljanov, center preusmerila stran od pristanov na delu takoj za, z vhoda v pristanišče, ki vodi izven območja znan kot Saint Pierre.

To je bilo v središču mesta, dobili svoje ime iz Saint Pierre in Svetega Petra, zavetnika ribičev. V 12 th stoletja, mesto razširili z rastjo trgovine in kvalificiranih obrtnikov, ki so prišli, da služijo prebivalcev.

St Pierre cerkev je bila zgrajena v 15 th in 16 th stoletja na mestu starega Gallo-rimsko pristanišče, v tistem času središče starega mesta. Bordeaux cvetela takrat zelo spremenile v 18 th stoletja, ko so bili srednjeveški zidovi, ki ločujejo okrožja Saint Pierre od reke in pristanišča podrli.

To je odprlo mesto v zlati dobi neo-klasične arhitekture in Bordeaux je postal kraj milosti, lepo razmerij in stavb tople rumene kamna. Danes Saint Pierre četrtina je še vedno polna stavb iz tega velikega arhitekturnega dobe, ki jo lahko enostavno kritje na self-vodeni peš ogled.

Sprehod skozi preteklost

Začnite na Place de la Bourse, ki se odpira na reko in splash skozi MIROIR d’eau , ogledalo vode, ki odraža veličastno palačo v ozadju.

Potem hodi malo rutice Fernand Philippart (stara rue Royale), mimo hiše trgovske Castagnet. Številka 16 je bila zgrajena leta 1760, da pokažejo bogastvo Castagnet je. Na koncu ulice, ste prišli na Place du Parlement. The Place sam je arhitekturni navdušili s fontano na sredini.

Bodite Rue Parlement Ste Catherine mimo brez 11, kjer prvi tajkun Bordeaux je, Nicolas Beaujon, je bil rojen leta 1718.god Walk takrat dol Rue du Parlement do cerkve sv Pierre, kjer je organsko trg v Place vsak četrtek.

To je majhen, a lep del Bordeaux. Polna bistroji, barov in posameznih trgovinah, to vam daje pravi občutek starega mesta. The Place sam je arhitekturni navdušili s fontano na sredini.

Ozke ulice navijanja, ko so nameščene na usposobljenih obrtnikov, ki so prispeli ustanoviti svoja podjetja in služijo bolj bogate trgovce in lastnike ladij. Rue des Argentiers bila polna zlatarjev, rue des Bahutiers nastanjene moški izdelavo lesenih zabojev, ki se uporabljajo za skladiščenje in prevoz; candlemakers delal v Rue des Trois Lestenci, in žito je bila shranjena v rue du Chai des Farines.

Na koncu teh uličicah, ste prišli na 35 metrov visok Porte Cailhau, zgrajena leta 1494 v spomin na zmago Charles VIII nad Italijani na Fornovo in označiti vhod med mestom in reko. Na reki se je malo nišo s preklado nad njim in obvestila vam pove, da je Charles VIII je umrl leta 1498 zaradi prevelikega hitro hojo v samo tak preklado.

Zdi se, da je žalosten konec za Karla “vljuden”. Pojdi v notranjosti stolpa na razstavi prikazuje orodja in materiali, ki se uporabljajo za gradnjo mesta in avdiovizualni prikaz sveta kamnitih zidarje, Neopjevan junaki te čudovite stavbe. Od tu boste dobili čudovit pogled na najstarejšega mostu v Bordeauxu, Pont de Pierre.

Turistične organizacije Bordeaux vas pozdravlja za zjutraj sprehode v mestu featuring fasade večjih spomenikov, z možnostmi, da gredo noter in obiskanih del notranjosti. Prav tako ponujajo izlete v 2CV, izlete v državi, vino in izlete z ladjo. Da bi vam okus, tukaj je nekaj od mnogih in različnih ture so na voljo. Bordeaux naredi velik center za turno francoski atlantski obali.